O.H.D. Chic Sat

STRAK!

Geachte lezer,

Op 21 november 1991 begon Chic Sat onder leiding van de oprichters aan een avontuurlijk bestaan in Maastrichts studentenland. Al snel toonden de Heeren Leden zich zeer bekwaam in het drinken van bier en het verleiden van de dames. Een charmant voorkomen, uitdagende danspasjes en een gezellige babbel werden wapens in de strijd.

Na heel wat gezellige borreljaren in de Preuverij en café C’est la Vie werd het tijd voor een eigen kroeg. De Inkom 1997 was het startpunt voor de Unieke formule die studentencafé “De Uni” heet. In een samenwerkingsverband met M.H.D. Epicurus runt Chic Sat tot op de dag van vandaag het populairste studentencafé van Maastricht. Het is dan ook De Uni waar het Dispuut, naast de dispuutsavond op woensdag, de meeste avonden van de week te vinden is voor een gezellig samenzijn en het onderhouden van eerder genoemde kwaliteiten.

Natuurlijk houdt het leven bij De Uni niet op. Chic Sat is dan ook vaak te vinden op de vele feestjes die Maastricht rijk is, maar één van de mooiste organiseert het Dispuut zelf: de Chic Sat Club Night. Op deze legendarische avond feesten alle Maastrichtse studenten diep de nacht in op de plaatjes van grote DJ namen. Naast de feestjes worden ook de verschillende Maastrichtse nachtcafés regelmatig vereerd met een bezoekje van de Leden.

Anno 2020 telt Chic Sat 21 actieve leden en mag het Dispuut met recht het leukste onafhankelijke herendispuut van Maastricht genoemd worden. Als basis voor deze succesvolle ontwikkeling geldt de hechte vriendschap tussen de Leden.

Het merendeel van de Leden heeft zich gevestigd in dispuutshuizen alwaar de gezamenlijke etentjes hoogtij vieren. De interne banden worden met onder andere dispuutsvakanties, weekenden, familiedagen en de natuurlijk de geruchte dispuutsavond verder aangehaald. Het laatste punt wat hier de aandacht verdiend is de studie. De traditionele faculteiten Rechten en Economie zijn vertegenwoordigd binnen Chic Sat, maar ook een enkele medicus en hotello is te vinden binnen het Dispuut. Hoe gezellig het studentenleven ook is, de studie heeft een hoge prioriteit. Zonder studie immers geen studentenleven en zo kan gesteld worden: “Je studie is de legitimatie van je leven als Chic Satter”

U bent van harte welkom in studentencafé “De Uni” voor een nadere kennismaking onder het genot van een gezellig biertje en wellicht voor een lesje in het drinken dan wel verleiden. Voor meer informatie en foto’s over O.H.D. Chic Sat verwijs ik U graag naar onze eigen website: Chic Sat

Met chique groet,

Jorn Klein Hofmeijer
Voorzitter 2022-2023