O.D.D.M. Allicht

“Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal”

Eenentwintig enthousiaste en zelfbewuste meiden maken Maastricht iedere week onveilig! Wij zijn altijd en overal aanwezig, maar de kroon op de week is toch wel onze dispuutsavond op woensdagavond in Studentencafé de Uni. Hier komen we om half tien bij elkaar en brengen wij al drinkend, kletsend en dansend de avond door, totdat we onder luid protest de kroeg worden uitgewerkt. Daarna zetten wij het feest voort in het nachtleven van Maastricht.

Het begon allemaal in 1995 in het stadspark van Maastricht. Zes dames kwamen op het idee om een dispuut op te richten. Dit dispuut is inmiddels uitgegroeid tot een uniek dispuut binnen Maastricht. Nu, zevenentwintig jaar later, is O.D.D.M. Allicht een alom gerespecteerd dispuut binnen het Maastrichtse studentenleven. Naast de woensdagavond in de kroeg organiseren we ook geregeld activiteiten, die zowel intern als extern gericht kunnen zijn. Bij intern kun je denken aan een dispuutsweekend, een lustrumreis naar Lissabon, een bootfeest of een leuke dag voor onze familieleden.

Allicht is daarnaast ook zeker extern gericht. We hebben vaak activiteiten en borrels met andere disputen en zijn dus ook regelmatig op hun feestjes en toernooien te vinden. Bovendien staan we bekend om onze razend populaire themafeestjes in studentencafé de Uni en om ons befaamde bootfeest; een uniek feest waarbij we met een party-boot over de Maas varen. Tenslotte organiseren we ieder jaar een ballonnenwedstrijd voor het goede doel.

Natuurlijk zien we elkaar buiten de dispuutsactiviteiten ook regelmatig, bijvoorbeeld onder het genot van een lekker maaltijd, tijdens het sporten of werken, in het park of op het terras om onze onvoorwaardelijke vriendschap te vieren. Deze wereldvrouwen staan dus garant voor een spetterend studentenleven! Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar om echt een goed beeld van ons te krijgen, moet je maar eens langs komen in Studentencafé de Uni op een willekeurige woensdagavond.

Kijk ook op onze website: Allicht